Dakkapel en beschermd stadsgezicht in Arnhem
Hoewel Arnhem er in de Tweede Wereldoorlog genadeloos van langs heeft gehad tijdens Operation Market Garden zijn er gelukkig nog een aantal monumentale panden overgebleven. Woont u toevallig in één van deze panden dan mag u met recht trots zijn op uw woning. Toch brengt het wonen in een beschermd pand ook wel eens wat lastige zaken met zich mee. Waarschijnlijk heeft u daar al meer dan eens mee te maken gehad. Ook wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen zal u meer moeite moeten doen om dit voor elkaar te krijgen dan wanneer u in een ‘gewoon’ rijtjeshuis had gewoond.
Monumentaal pand met dakkapel?
Als inwoner van Arnhem die het geluk heeft om in een schitterend monumentaal pand te wonen hebt u natuurlijk nog steeds wel enkele wensen met betrekking tot uw woongenot. Een dakkapel is misschien wel één van die wensen. Denkt u echter dat dit dankzij de monumentale status van uw woning een onmogelijkheid is? Misschien zijn er wel degelijk opties. Een ding is zeker: in uw situatie kunt u niet zomaar elke willekeurige dakkapel op het huis laten zetten.
Vergunning en eisen dakkapel
Er is één simpele stelregel voor het bouwen van een dakkapel op een monumentale woning of een woning die deel uitmaakt van een beschermd stadsgezicht. Die regel geldt in heel Nederland, dus uiteraard ook in Arnhem. U heeft altijd een omgevingsvergunning nodig, en daarnaast vaak ook nog een extra vergunning die samenvalt met de monumentale status van uw woning. Dat betekent dat u tijd uit moet trekken voor de vergunningsaanvraag. Overleg dit dus altijd met de aannemer wiens offerte u kiest via Dakkapel-prijzen.nl. Naast de vergunningen kan de gemeente (of soms het Rijk of de provincie) ook bepaalde richtlijnen geven waaraan u zich moet houden tijdens het plaatsen van de dakkapel. Dit om te voorkomen dat de uitbreiding aan uw woning de huidige situatie te zeer aantast. Aan het ontwerp zal u dus ook extra aandacht moeten besteden. Ook hierbij kan de aannemer u vanzelfsprekend helpen.